Jučer započeo 8. Festival na dragom kamenu

U istarskom mjestu Raklju jučer je započeo Festival na dragom kamenu. Festival je otvario gudački kvartet – Hollywood Film Music Quartet. Program festivala besplatan je za sve posjetitelje. 

Piše: Željko SAKIĆ

RAKALJ – Nakon njih, 3. kolovoza kolovoza nastupa duo na akustičnim gitarama The Blondes (Kristina Radovčić i Emanuela Lazarić).

Arhitekt Anton Percan porijeklom iz Raklja održati će predavanje u nedjelju 4. kolovoza. Istražujući povijest Raklja Anton Percan priprema i knjigu o Raklju, a dijelovi toga predstavljaju se svake godine u sklopu Festivala na dragom kamenu.

The Second Hand Band je jedan od najboljih i najdugovječnijih hrvatskih rock cover bendova koji izvodi obrade Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers Band, Bad Company, Joe Cockera, The Rolling Stonesa, Elvisa Presleya… Standardnu postavu benda čini osam vrhunskih glazbenika. Nastupaju u Raklju 10. kolovoza.

U večeri posvećenoj Dubravku Kujavcu, Dubiju, 11. kolovoza, nastupiti će njegovi prijatelji okupljeni u programu Dubisan Zumba Mađija. Nastupit će Tabanii Varani, Preludijum i drugi.

Komušanje mozga, blues cabaret Stojana Matavulja, na programu je 13. kolovoza.

Festival se već godinama zatvara koncertom Atomskog skloništa s Brunom Langerom. Ove godine sviraju 14. kolovoza.

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/www.facebook.com/Festivalnadragomkamenu/