50. Aurea Fest u Požegi – Zvijezde tamburaške glazbe na Trgu Svetog Trojstva

Pedeseto, jubilarno izdanje Aurea festa održat će se od 29. kolovoza do 1. rujna u Požegi, a nastupit će neka od najvećih imena hrvatske pop, rock, jazz i soul scene.

Piše: Željko SAKIĆ

POŽEGA – Vruće festivalske večeri danas otvara jedan od najpoznatijih svjetskih klavijaturista, Austrijanac Raphael Wressnig  i njegov Soul Gift Band. Njegovom nastupu na B.A.S.-u prethodit će sjajan jazz repertoar Big Banda Požega i mladih pjevača iz popularne televizijske emisije „A strana“ – Jure Brkljače, Marka Kutlića, Brune Oberan i Renate Sabljak.

Antonela Doko, Fluentes, Gazde, Kim Verson, samo su neka imena koja će nastupiti 30. kolovoza na Trgu Svetog Trojstva u sklopu Aurea pop festa, a ljubitelji elektroničke glazbe uživat će u nastupu hrvatske DJ-ice i producentice Marine Karamarko u cafe i lounge baru Platinum IN. 

Zvijezde tamburaške glazbe na Trgu Svetog Trojstva

U subotu, 31. kolovoza, na Trgu Svetog Trojstva tradicionalno se održavaju Zlatne žice Slavonije, najdugovječniji festival tamburaške glazbe na svijetu na kojem će se predstaviti dvadesetak novih skladbi.

Vrhunac festivala očekuje se 1. rujna, velikom Retrospektivom „Pjevat će Slavonija“ s bezvremenskim hitovima koje će izvesti najveće zvijezde tamburaške glazbe – Vera Svoboda, Bosutski bećari, Gazde, Krunoslav Kićo Slabinac, Miroslav Škoro, Slavonske lole…, a pozivu nije mogao odoljeti ni Jacques Houdek koji će izvesti nekoliko tamburaških hitova.

Uz odlične koncerte tijekom četiri festivalska dana, organiziraju se atraktivni programi poput Dječjeg festivala, Festivala običaja i kulturne baštine, Izbora najgizdavije šokice, glazbenog natjecanja za osnovnoškolce – Super glasa, dok će se dva dana podnožje starog požeškog grada transformirati u Art park. Sve je spremno za pedeseto izdanje Aurea festa!

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/ aurea