5. Festival reportaže i reportera

[adrotate group="1"]

Radionica reportaže samo je jedan od sadržaja 5. Festivala reportaže i reportera Fra Ma Fu koji će ove godine biti održan u Daruvaru od 20. do 22. rujna. Festival je posvećen legendarnom novinaru-reporteru Franji Martinu Fuisu i začetniku turističke reportaže u Hrvatskoj. Prijaviti se možete do 15. rujna 2019.

Piše: Željko SAKIĆ

DARUVAR – Radionica je jedan od način da se uz mentorstvo vrsnih predavača afirmaciju Fuisove glavne novinarske forme, reportaže. Osobno svjedočanstvo i uvjerljivo izvještavanje je nezamjenjivo u svakom mediju, stoga je radionica reportaže jedinstvena škola za mlade novinare na kojoj se teoretski i praktično upoznaju s tajnama novinarskog zanata. Polaznici su mladi još neafirmirani novinari, studenti, srednjoškolci koji planiraju upisati studij novinarstva, novinari koji razmjenom iskustva žele usavršiti znanja i građani koji žele iz prve ruke saznati kako nastaju novinarski članci kako bi se i sami okušali u pisanju. Radionicu vodi nekadašnji novinar, danas fakultetski predavač dr. sc. Mirko Mlakar.

Radionica se održava u pet termina i najmanje 20 školskih sati, a program je kombinacija standardne novinarske škole (tečaja) s naglašenom ulogom polaznika (seminar i rasprava) te vježbi. Između ostaloga, to znači da voditelji pomažu polaznicima u izradi njihovih reportaža. 

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/ framafu.com/hr/